Kiwanishuis

Kiwanishuis in beeld

Heb je een licht motorische beperking, autisme, medische problematiek, psychische kwetsbaarheid, ... en ben je op zoek naar meer zelfstandigheid, dan kan je terecht bij het Kiwanishuis. Je woont er alleen en leeft zelfstandig, maar kan genieten van externe ondersteuning volgens je eigen wensen. Je kan steeds terecht bij de 24/7 permanentie van Ten Anker.

Het Kiwanishuis is een kleinschalig woonproject voor volwassenen met een handicap, die zo zelfstandig mogelijk willen wonen. Het Kiwanishuis is gelegen in de Nieuwe Olm 10 te Waregem, in het centrum van de stad, op wandelafstand van winkels, openbaar vervoer, ontspanningsmogelijkheden,...

Elke bewoner beschikt over een eigen studio en kan gebruik maken van de gemeenschappelijke keuken en living. Er werd voldoende aandacht besteed aan de toegankelijkheid, zodat ook rolstoelgebruikers in dit project kunnen wonen. Bovendien komen de bewoners in aanmerking voor een huursubsidie, waardoor de woonkost op zich sterk beperkt wordt.

De bewoner dient zelf zijn ondersteuning te organiseren. Hierbij kan hij gebruik maken van zijn persoonlijk assistentie budget (PAB), rechtstreeks toegankelijke hulp (RTH) en/of de reguliere thuiszorgdiensten. Voor de organisatie van deze ondersteuning kan hij zich laten begeleiden door de thuisbegeleidingsdienst.

Simulatie maandelijkse huurprijsberekening + huurlasten + collectieve woonbegeleiding:

 Huurprijs studio  € 270
 Water, gas en elektriciteit (voorschot)  € 100
 Brandverzekering, inboedel, pechverhelping en onderhoud  € 17
 Huursubsidie  - € 177
 Collectieve woonbegeleiding via Ten Anker  € 220

 Totaal 

 € 430

Momenteel zijn er geen studio's vrij. Voor bijkomende inlichtingen of concrete aanvragen kan je terecht bij het Regionaal Sociaal Verhuurkantoor (RSVK) - www.RSVK.be - akko@rsvk.be - 056/62 98 94.

 

Kiwanishuis