Kiwanishuis

PERSBERICHT HET KIWANISHUIS IN WAREGEM BIEDT MINISTER VANDEURZEN EEN OPLOSSING...

De 5 studio's in het Kiwanishuis hebben elk een bewoner gevonden.

Kiwanishuis in de pers. Krant van West-Vlaanderen en Het Nieuwsblad.

Het Kiwanishuis is een kleinschalig woonproject voor volwassenen met een handicap, die zo zelfstandig mogelijk willen wonen. Het Kiwanishuis is gelegen in de Nieuwe Olm 10 te Waregem, in het centrum van de stad, op wandelafstand van winkels, openbaar vervoer, ontspanningsmogelijkheden,...

Elke bewoner beschikt over een eigen studio en kan gebruik maken van de gemeenschappelijke keuken en living. Er werd voldoende aandacht besteed aan de toegankelijkheid, zodat ook rolstoelgebruikers in dit project kunnen wonen. Bovendien komen de bewoners in aanmerking voor een huursubsidie, waardoor de woonkost op zich sterk beperkt wordt.

De bewoner dient zelf zijn ondersteuning te organiseren. Hierbij kan hij gebruik maken van zijn persoonlijk assistentie budget (PAB) en/of de reguliere thuiszorgdiensten. Voor de organisatie van deze ondersteuning kan hij zich laten begeleiden door de thuisbegeleidingsdienst.

Momenteel zijn er geen studio's vrij. Wenst u zich op de wachtlijst in te schrijven dan kunnen eventuele kandidaten voor bijkomende inlichtingen of concrete aanvragen terecht bij het Regionaal Sociaal Verhuurkantoor (RSVK) - www.RSVK.be - akko@rsvk.be - 056/62 98 94.

 

RSVK WAREGEM - Schakelstraat 41, 8790 Waregem - 056/62 98 93 - info@rsvk.be

WotSoft Productions Website by WotSoft Productions